Mikael Elmolhoda Oikeudenmukaisen Suomen puolesta!

Minkä viestin ihmisarvostaan nuori tyttö saa?

  • Minkä viestin ihmisarvostaan nuori tyttö saa?

Oheisia ja vastaavia kauhu-uutisia Suomesta ja muista pohjoismaista lukien tämänkin yhteiskunnan tytöt varttuvat. Itse puoliksi ulkomaalaistaustaisena pidän myös hälyttävänä tietoa siitä, että joka kolmas Suomessa tuomittu raiskaaja on ulkomaalaistaustainen. Myös nuorisotyössä, jossa olen mukana, tulevat erilaiset seksuaalirikokset vastaan surullisen usein. Epäluottamus oikeuslaitokseen ja viranomaisiin kaikuu monien kipeiden tarinoiden taustalla.

Yhteiskuntana voisimme tehdä paljon jo kiinnittämällä enemmän huomiota maahanmuuttajien sopeuttamiseen sekä panostamalla ulkomaalaisyhteisöjen sisäiseen vaikuttamiseen, jotta jokaiselle Suomeen tulevalle jäisi voimakas viesti siitä, että tämä yhteiskunta suojelee naisiaan.

Ennen kaikkea tuomioiden alarajojen merkittävä korotus on kuitenkin se asia, joka on jo pitkään kaikunut tuskana sosiaalisessa mediassa ja lehtien palstoilla. Nyt on aika tehdä konkreettisia toimia, jotta lainsäädäntö saadaan tältä osin kuntoon. Lepsua oikeuskäytäntöä ei hyväkään laki toki suoraan korjaa, mutta se on kuitenkin voimakas viesti siitä, miten vakavina tällaisia rikoksia pidetään.

Itse haluaisin myös selvittää kaikki mahdolliset muutkin rikosseuraamusmahdollisuudet, joita seksuaalirikoksista voitaisiin langettaa, rankasta yhdyskuntapalvelusta aina toistuvien seksuaalirikosten yhteydessä lääketieteellisiin ratkaisuihin asti.

Yhdessä voimme tehdä Suomesta eurooppalaisen mallimaan siinä, miten täällä suojellaan naisia ja lapsia, ja miten vakavasti seksuaalirikoksiin suhtaudutaan. Me voimme käyttää demokraattisia mahdollisuuksiamme lainsäädännön muuttamiseen paremmaksi. Mitään muuta ei tarvita kuin lähimmäisenrakkautta ja kovaa tahtoa, että lapsemme voisivat elää onnellisemmassa Suomessa!

Kuvassa esiintyneet uutiset:
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015031319350171_ul.shtml (Ruotsin tapaus)
http://www.hs.fi/kaupunki/a1305936194563 (Tapanilan raiskaustapaus)

Ulkomaalaisten raiskaustuomioista:
http://www.hs.fi/kaupunki/a1426141289943?jako=dfc49e10c40e1aa495009deb08...
(Mielenkiintoista kyllä, Helsingin Sanomat muokkasi jutun otsikkoa äsken. Alkuperäinen otsikko kuului "Raiskauksia paljastuu aiempaa enemmän – joka kolmas tuomittu ulkomaalaistaustainen". Nyt otsikossa lukee "Raiskauksia paljastuu aiempaa enemmän – Tapanilan joukkoraiskauksen vangitsemisoikeudenkäynti tänään".)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat