Mikael Elmolhoda Oikeudenmukaisen Suomen puolesta!

Viesti kristityille nuorille: älä pelkää!

  • Viesti kristityille nuorille: älä pelkää!

Tänään olin Kansallisteatterissa seuraamassa hienoa teatteriesitystä sekä nostamassa esiin kristittyjen nuorten ihmisoikeuksia: http://reittejakontulaan.blogspot.fi/2015/03/kuka-meit-taal-muka-kuuntel...

Tilaisuudessa käytiin läpi niin nuorten kasvuoloja, koulutusta, ihmisoikeuksia kuin kiusaamiskysymyksiäkin. Itse nostin esille kristittyjen nuorten kokeman syrjinnän ja pelon nyky-yhteiskunnassa.

Vuodesta toiseen näen ja kuulen sitä, miten kristityt ja kristillisiä arvoja kannattvat nuoret voivat joutua esimerkiksi koulussa, kaveriporukassa ja sosiaalisessa mediassa vihatuksi ja kiusatuksi vakaumuksensa ja arvojensa vuoksi. Esimerkiksi laissa tällä hetkellä olevan avioliittokäsityksen kannattaminen ja sen mukaisen arvomaailman tukeminen on ollut monien vihanpurkausten taustalla.

Yksi tehtäväni nuorisotyössä on ollut menneinä vuosina kuunnella, tukea ja lohduttaa näitä arvomaailmansa vuoksi kiusattuja nuoria. Sydän tykytti ja jännitti kovasti tuoda tämä näkökulma esiin myös keskustelutilaisuudessa paikalla olleille päättäjille ja panelisteille. Vastaanotto oli kuitenkin hyvä: esimerkiksi valtiosihteeri Kari Anttila, Helsingin nuorisotoimenjohtaja Tommi Laitio sekä Nuori Kulttuuri​ -säätiön toiminnanjohtaja Panu Mäenpää vakuuttivat vastauspuheenvuoroissaan, että myös mainitsemillani nuorilla tulee olla tilaa yhteiskunnassa, eikä heihin saa kohdistaa syrjintää.

Kysyessäni eräältä panelistilta, minkä viestin hän haluisi välittää yhdelle tuntemalleni nuorelle, joka pelosta huolimatta seisoi jäätävässä tihkusateessa viime syksynä puolustamasa nykyistä avioliittolakia, hän vastasi tämän nuoren olleen rohkea, kun uskalsi arvojaan edustaa.

Olkoon tämä rohkaisuna jokaiselle kristitylle ja kristillisiä arvoja kannattavalle nuorelle: te saatte olla olemassa, ja myös teillä on oikeus vaikuttaa ja tulla kuulluksi yhteiskunnassa sellaisina, kuin olette. Pitäkää rohkeasti kiinni identiteetistänne ja arvoistanne!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat